“Tercera Via: diàleg i acord” es presenta a L’Hospitalet davant de gairebé dues-centes persones que van omplir el Museu l’Harmonia”

L’acte va comptar amb la participació de Joan Torras, enginyer, Carmen Morro, activista social, Joan Barrachina, sindicalista i José María García, periodista, a part de Mario Romeo, President de Tercera Via, i Joan Francesc Bañó, membre del Grup Promotor.

Torras va posar en valor que “l’únic camí que avançar en democràcia és el del pacte i del diàleg. Si no, pot acabar havent-hi, fins i tot, dèficit democràtic. S’han de cercar espais pel diàleg i l’acord, aquesta és la base de la democràcia. Ara mateix, n’hi ha dues posicions enfrontades que no ajuden a trobar solucions, per excés de tacticisme. A Madrid, al Govern, ni està ni se l’espera; i el full de ruta a casa nostra no s’acaba de conèixer, sembla que realment no existeixi…”

Per la seva banda, Carme Morro, veterana activista social de la segona ciutat de Catalunya, es va preguntar, en el mateix camí, “perquè no volen canviar la Constitució? Perquè no hi ha cap proposta? Què ens impedeix reformar i adaptar la Constitució als temps actuals, amb la necessitat que hi ha? A què ens du l’ immobilisme?”

“Hem d’integrar a tota la gent que se sent orfe, que al país és molta. De qualsevol ideologia, evitant el rupturisme. Qui guanya amb aquest rupturisme?” va demanar Joan Barrachina, sindicalista.

I, finalment, el periodista José Maria Garcia va demanar, sobre el seu sector, “veus més enllà dels blanc o del negre als mitjans de comunicació, més debat i menys crits. Han desaparegut els grisos, els matisos, quan són els detalls els que enriqueixen el debat”.

Mario Romero, President, va tornar a advertir en no deslligar el fet nacional del problema social de resultes de la llarga crisi econòmica, donat que aquesta ha ajudat a la dinàmica d’enfrontament social del qual alguns s’alimenten”

Tanmateix, Joan Francesc Bañó va anunciar els propers actes que el Grup Promotor està preparant per donar a conèixer Tercera Via, com una trobada de juristes constitucionalistes al febrer, una altra d’economia al març, i la del món de la cultura a la primavera.