L’associació privada “La Tercera Via: diàleg i acord” ha adreçat cartes signades pel seu president, Mario Romeo García, sol.licitant reunions amb el president de la Generalitat, Artur Mas; la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i els presidents dels grups parlamentaris de CiU, Jordi Turull; ERC, Oriol Junqueras; PSC, Miquel Iceta; PP, Alícia Sánchez-Camacho; ICV-EUiA, Joan Herrera; C’s, Albert Rivera, i CUP, David Fernández.

“La Tercera Via: diàleg i acord”, constituïda fa pocs mesos amb la voluntat de promoure el diàleg que permeti trencar la situació actual de bloqueig pel que fa a la relació institucional i política de Catalunya amb la resta d’Espanya, s’adreça ara a les màximes autoritats públiques catalanes i a totes les formacions polítiques representades al Parlament, a fi de donar-los a conèixer la seva iniciativa cívica.

A les cartes trameses pel president Mario Romeo García s’adjuten tant el manifest fundacional de l’associació, signat a per centenars de ciutadans i ciutadanes de Catalunya, com un escrit de presentació de “La Tercera Via: diàleg i acord”, en el qual s’exposen els objectius d’aquesta associació pluralista, apartidista i transversal, així com quines són les seves primeres activitats públiques previstes.

Un cop fets aquests primers contactes institucionals i polítics, “La Tercera Via: diàleg i acord” té previst sol.licitar també reunions amb les principals organitzacions sindicals i empresarials, formacions polítiques sense representació parlamentària actual, i associacions cíviques diverses.

Amb aquestes reunions “La Tercera Via: diàleg i acord” vol promoure el diàleg necessari perquè, a través de negociacions sense condicions prèvies, es pugui arribar a un acord que garanteixi la correcta integració de Catalunya en el projecte democràtic comú d’una Espanya plural, sense vencedors ni vençuts.