L’anàlisi interna dels resultats elec-torals prossegueix en els partits polítics i les conclusions van més enllà de l’inici de les negociacions per assolir pactes locals a Catalunya. El líder d’Unió De-mocràtica va posar ahir el focus a l’àrea metropolitana de Barcelona i va expressar “preocupació” perquè reflecteixen “l’existència d’un país dual”. “Allò d’un sol poble, tan propi del president Pujol i del comunitarisme d’Unió, s’ha esberlat”, conclou.

Duran proposa una reflexió sobre els motius que han conduït a un “nou escenari polític, a un mapa i unes perspectives molt complicades”. En aquest sentit, afirma que la crisi econòmica ha provocat molts “estralls socials” i apunta que les crisis “sempre han estat seguides pel populisme; ara i aquí, també”. En aquesta línia, avisa que els partits tradicionals poden despatxar amb “simplificacions” l’anàlisi del que ha passat i els partits emergents han “de començar a ser conscients que moltes de les seves propostes no es podran dur a terme”

Llegeix l’article sencer