Una possible lectura de les eleccions municipals a Catalunya és que els partits secessionistes han aconseguit àmplies majories en més del 70% dels consistoris. Ho proclamen els més convençuts apologetes del “procés”. En realitat, era bastant previsible atenent els resultats de fa quatre anys i al fet que aquesta vegada en molts pobles només hi havia candidatures sobiranistes a causa de la debilitat del PSC i el PP, sense que tampoc C’s els substitueixi. Ara bé, aquesta xifra tan voluminosa de municipis, més de 700 sobre 947, representa tan sols el 25% de la població. Per això, la lectura del 24 de maig hauria d’incidir en una altra anàlisi més a fons de la realitat catalana des que es va desencadenar la tensió sobiranista el 2012, i que confirma el triple trencament que va evidenciar la pseudoconsulta sobiranista del 9 de novembre passat.

Llegeix l’article sencer