Assenyala que la fragmentació del vot “no pot ser vista com quelcom negatiu”

Entre els membres que formen Tercera Via hi ha l’exalcalde de Barcelona Jordi Hereu, l’excap de premsa de José Montilla Toni Bolaño, l’economista Gonzalo Bernardos, Enric Sopena o Rosa Cullell.

Més enllà de les inevitables lectures interessades fetes des de posicions legítimament partidistes, Tercera Via veu “evident” que el veredicte de les urnes del 24 de maig té una lectura “molt clara: als ajuntaments catalans, amb ben poques excepcions, s’imposa la necessitat de diàlegs que permetin arribar a acords de governabilitat”.

L’associació ha celebrat els resultats d’aquests comicis com una manifestació clara de la voluntat àmpliament majoritària de la ciutadania de Catalunya reclamant el diàleg entre totes les forces polítiques que han obtingut representació municipal perquè iniciïn “de forma immediata” el diàleg per arribar als acords polítics i institucionals que “garanteixin l’estabilitat en el govern dels municipis del nostre país”.

Sense aquesta estabilitat, assegura Tercera Via, els ajuntaments no podran ser els instruments institucionals que la ciutadania catalana reclama per a la resolució dels greus problemes econòmics, socials, culturals i cívics que pateix. “A Catalunya, i també arreu d’Espanya, és arribada l’hora del diàleg i l’acord”, sentencia.