És meravellosa la capacitat que té el president Mas d’embolicar la troca. Rere el seu posat entenimentat, polit i racional, s’amaga no només un polític convençut que Catalunya gira entorn d’ell, sinó també un incomparable tàctic, capaç de reconvertir les situacions més difícils en posicions avantatjoses. Rere el posat d’home enraonat, precís i sistemàtic s’amaga un nen molt entremaliat. Seriós i aplicat davant del professor, a l’hora del pati no desaprofita mai l’oportunitat de fer la traveta als companys més confiats.

Els pobres d’ERC no saben què els espera! De moment, Oriol Junqueras ja ha ensopegat dues vegades en pocs mesos de resultes d’una traveta presidencial. Primer va ser la cèlebre conferència “Temps de decidir, temps de sumar”, amb la qual Mas volia posar en valor el referèndum simulat del 9-N. A l’Auditori del Fòrum, envoltat de les forces vives del país, Mas va traçar un full de ruta d’una precisió de rellotge suís, detalladíssim. La ruta tenia com a eix conductor una llista unitària, el lideratge de la qual, endolcit amb un impecable ús de la falsa modèstia, apareixia com la cosa més natural de Catalunya: el president.

Llegeix l’article sencer