L’acord entre Convergència i Esquerra Republicana, juntament amb les entitats sobiranistes, ha acabat sent una realitat, malgrat que fins fa ben poc semblava molt improbable. Abans que res s’ha d’assenyalar que es tracta d’una opció tan legítima com les d’altres forces polítiques que també busquen aliances o confluències. No hi ha dubte que el format acordat s’assembla molt al proposat per Artur Mas el 25 de novembre del 2014, que va ser descartat pels altres partits i les entitats el 14 de gener. A ERC, doncs, li correspon explicar per què llavors va rebutjar la llista unitària que ara ha decidit abraçar. La necessitat de preservar el pluralisme ideològic, la confrontació entre els models socioeconòmics i la lluita contra la corrupció van ser tres arguments esgrimits pels republicans a l’hora de defensar les llistes separades. ¿Significa que tot això ara passa a un segon pla? (….)

 

Llegeix l’article sencer