S’equivoca qui pensi que el reiniciat procés català cap a la independència és una pura reedició dels anteriors. És diferent en tot. En les formes, perquè arrenca d’una deformació de les eleccions autonòmiques per convertir-les en plebiscit. En el contingut, perquè assenyala el camí per proclamar la sobirania nacional de Catalunya. En els agents que hi intervenen, perquè el full de ruta va ser exposat per primera vegada a Sa Majestat el Rei, encara que hagi estat per una filigrana d’agenda. En els promotors, perquè funcionen com una sola persona i una sola llista. I en la intenció, perquè les paraules de Mas i Junqueras indiquen que van de debò. Fracassaran o no, però entenen aquesta fase del procés com la gran oportunitat per crear l’Estat català. Junqueras parlava ahir a Onda Cero d’Espanya, del Rei i dels assumptes espanyols com si parlés “de Suècia o de Noruega”. (….)

Llegeix l’article sencer