El president d’ERC, Oriol Junqueras, en un article a ElPuntAvui ha advertit al president de la Generalitat i líder de CDC, Artur Mas, que la llista de Junts pel Sí “no té cap més raó de ser que la voluntat inequívoca de fer la independència”.

“Junts pel Sí no és cap partit polític, ni aspira a ser-ho. Junts pel Sí és la suma puntual d’una munió de gent molt diversa, que transcendeix de molt les sigles de CDC o ERC o altres formacions polítiques”, ha afirmat.

En aquest sentit, el líder dels republicans ha assenyalat que “és difícil imaginar una coalició tan heterodoxa sense un punt en comú que respongui a la pulsió d’un país i una societat tan plural com la catalana”.

“En cap cas es tracta d’una coalició pensada per guanyar amb garanties unes eleccions autonòmiques. I si algú ha fet aquesta lectura, des de dins o des de fora, erra de totes totes”, ha sentenciat.

Finalment, el número 5 de la llista sobiranista ha remarcat que “l’acumulació d’aquesta força no és per demanar permís, ni per negociar un nou statu quo amb l’Estat”, sinó que “respon a una demostració de la voluntat sobirana de la societat catalana que l’exercirà sense dilacions en un diàleg entre iguals amb l’Estat espanyol”.