• Iceta i Rabell criden a la mobilització per remuntar l’enquesta que dóna a Junts pel Sí i la CUP la majoria absoluta
  • El sondeig evidencia una alta indefinició en els qui van votar PSC i ICV

 

Molts catalans que el 2012 van apostar per ells encara no tenen clar per qui es decantaran d’aquí tres setmanes. El 43,8% dels que van votar el PSC continuen sense definir-se. I el mateix passa amb el 42,3% dels qui van confiar en ICV-EUiA, ara companya de Podem a Catalunya Sí que es Pot. Ho diu l’enquesta del GESOP publicada ahir per aquest diari, que indica que els socialistes han frenat la caiguda però segueixen ubicats en els últims llocs (13-14 escons) i que apunta un retrocés en la candidatura que abandera Lluís Rabell (15-17). És per això que tanto aquest últim com Miquel Iceta van apel·lar ahir a un «esforç de mobilització» de cara al 27-S per evitar la majoria absoluta de Junts pel Sí i la CUP.

«Els qui volen la independència estan tots mobilitzats, els seus vots ja són a l’urna, i en canvi els que podrien assegurar una majoria d’esquerres estan a casa», va advertir el cap de cartell del PSC en un míting a Tarragona. El candidat de Catalunya Sí que es Pot, per la seva banda, va tractar d’insuflar ànims als seus remuntant-se a les sonades victòries que van obtenir en les eleccions municipals. «També s’anaven desinflant en les enquestes les propostes alternatives el 24 de maig, i la que es va muntar a Madrid, València, Barcelona, les Balears, Galícia, Saragossa», va afirmar en una entrevista a RAC-1.

Més còmoda amb l’enquesta es va mostrar la presidenciable de Ciutadans, Inés Arrimadas, que va valorar que l’augment en intenció de vot situï el seu partit (25-27 diputats) com l’alternativa «al separatisme». El cap de cartell d’Unió, Ramon Espadaler, va restar transcendència al sondeig, que li dóna entre 0 i 2 escons. «Unió no farà gaire soroll en les enquestes, però sí molt treball a les urnes. Ho notem al carrer. Tenim enquestes que ens situen més enllà del grup parlamentari», va assegurar.