Davant la presentació per part de Junts pel Sí i la CUP d’una proposta de resolució al Parlament de Catalunya per iniciar un anomenat procés de ruptura amb Espanya

 

L’associació La Tercera Via: Diàleg i Acord volem manifestar-hi el nostre total desacord, ja que proposa un trencament de la legalitat democràtica i no es correspon amb el mandat democràtic expressat pels catalans a les eleccions del passat 27 de setembre, en què les forces independentistes van obtenir majoria d’escons, però no de vots.

 

La Tercera Via: Diàleg i Acord creiem que les prioritats de Catalunya passen per escollir un president i formar un govern que governi i pugui treure al país de la paràlisi institucional, doni resposta a les seves urgències socials i econòmiques i sigui capaç d’iniciar un nou temps de diàleg amb les forces polítiques del conjunt de l’estat espanyol.

 

És per això que cridem a tots els grups del Parlament de Catalunya, sense excepció, i a tots els partits que concorren a les eleccions generals del pròxim 20 de desembre, a què es comprometin a abordar l’encaix de Catalunya   dins d’Espanya i la reforma del model territorial, com una de les grans prioritats de la legislatura al costat de l’aprofundiment en els drets cívics, la transparència, la lluita contra la corrupció i la consolidació de l’estat del benestar.