Mario Romeo destaca el compromís de l’entitat amb la millora del clima polític i social i propugna un ple del Parlament dedicat a debatre les urgències que té Catalunya

El president de “La Tercera Via, diàleg i acord”, Mario Romeo, ha estat rebut avui dilluns per la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell.

Mario Romeo ha explicat a la presidenta del Parlament els objectius de l’entitat La Tercera Via, contrària a l’ independentisme però partidària d’assolir el diàleg i el consens entre Catalunya i el conjunt d’Espanya en l’actual situació política i favorable a impulsar la reforma territorial i la millora de l’autogovern en el marc constitucional.

El president de La Tercera Via ha demanat a Carme Forcadell que s’impliqui personalment en la recerca de diàleg institucional i que obri vies de comunicació amb el nou president del Congrés dels Diputats Patxi López per a fer-lo possible.

Així mateix, Mario Romeo ha expressat a la presidenta Forcadell la necessitat que el Parlament faci un debat sobre les urgències socials i econòmiques que Catalunya té plantejades i sobre la necessària  regeneració democràtica i transparència.

El president de la Tercera Via ha assenyalat també la voluntat de l’associació de col·laborar en tot allò que eviti la fractura de la societat catalana. “Volem contribuir des de la nostra posició dins del catalanisme transversal a millorar el clima polític, social i ciutadà, a posar en valor el pluralisme i la diversitat” ha destacat Romeo.

Fins ara “La Tercera Via, diàleg i acord” ha realitzat actes públics a Barcelona, Madrid, l’Hospitalet, Sevilla, Cadis i altres ciutats i ha mantingut contactes amb nombrosos dirigents polítics catalans i espanyols. En les properes setmanes espera poder reunir-se amb els portaveus parlamentaris, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i el nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont.