Sembla ser, asseguren fonts ben informades, és segur que … i altres tòpics que fem servir els periodistes per dissimular que no tenim, ni punyetera idea, l’assumpte que tractem, que a Oriol Junqueras se li va aparèixer la Verge del Puny, que és la patrona de la Hisenda espanyola i el va convèncer perquè truqués al seu pitjor enemic, el ministre Montoro per parlar dels diners que fa falta en els propers mesos per pagar als funcionaris que, per descomptat, cal treure del compte comú de l’Estat. Aquest mateix dia, la protectora dels diners públics, també va convèncer al vicepresident de Catalunya i Cap de caps independentistes, que havia de parlar i veure amb el molt devotministre Guindos per tractar de la reconversió del deute, no a la fe cristiana, sinó al també a molt llarg termini, per tal d’afrontar l’any electoral en funcions, amb santa paciència i possible concòrdia.

No està malament per a un sol dia, i menys per a qui “oficialment” no és president de la Generalitat, encara que de facto actuï com a tal. La seva caiguda del cavall ha estat realment molt espectacular dues vegades en la mateixa jornada! i a més en terra santa aeroportuària, que és la que sol trepitgen tots els membres del govern popular quan vénen a Catalunya. A aquest ritme, aviat veurem a Capo Suprem del Govern de la Generalitat prenent-se un oruxo amb Felipe VI per aclarir els malentesos del “procés” i enviant a Joan Tardà de pregoner a la Patum i al “xarnego” Rufián d’animador sociocultural a laFira d’abril, per estrènyer llaços i marcar-se unes sevillanes amb l’acadèmic Pérez Reverte, el Alatriste.

Un, que sempre ha cregut que el diàleg ho arregla tot, es felicita que els que han de solucionar els problemes de la gent, li facin un parell de botillos al brou polític i es diguin les veritats en nom dels seus votants, ja que , en fer-, poden fins a posar al dia el deute farmacèutica o que els soferts treballadors públics cobrin el seu sou quan els toca. Bé, doncs, per Junqueras i pels seus dos nous amics del Govern Rajoy que, estic segur, que encara que estiguin en funcions, sabran complir amb la part que els toca, sobretot, perquè els dels mitjans digitals estarem molt pendents de seus fets financers, que per això estem.

I sobretot, gràcies a la Verge del Puny, per il·luminar a tots, en uns temps de tanta foscor política, en els que els nostres pares de la pàtria, això de pactar amb l’adversari ideològic, no ho veuen encara gens clar.