Insta a respectar la pluralitat i diversitat del Parlament i es posiciona contra les decisions unilaterals

L’associació La Tercera Via: Diàleg i Acord, expressa la seva preocupació per la decisió de Junts pel Si i la CUP de ratificar, en el ple del Parlament de Catalunya, les conclusions de la Comissió d’Estudi de l’anomenat procés constituent.

La profunda divisió que s’ha viscut al Parlament posa de manifest, a les clares, que l’adopció de mesures unilaterals, al marge de la legalitat, no resoldrà cap dels problemes de la societat catalana ni ajudarà a millorar l’encaix de Catalunya dins d’Espanya en un marc europeu d’una enorme complexitat.

Volem recordar que el Parlament de Catalunya representa tots els catalans i totes les catalanes, que en les eleccions de setembre de 2015 van expressar una pluralitat i diversitat que no se circumscriu a l’enganyosa disjuntiva d’independència o unitarisme.

Des del catalanisme i el respecte als valors essencials de la democràcia, fem una crida a la responsabilitat de les forces polítiques catalanes, especialment aquelles que han ocupat tradicionalment els espais de centralitat, a emprendre una via de diàleg i acord que tingui en compte els interessos del conjunt de la ciutadania i la unitat civil del poble de Catalunya i no les simples necessitats de la conjuntura.

Barcelona, 27 de juliol de 2016