L’associació La Tercera Via demana preservar la unitat civil del poble de Catalunya i reclama diàleg

Amb motiu del proper 11 de setembre, l’associació La Tercera Via: Diàleg i Acord vol reivindicar la Diada Nacional de Catalunya com a patrimoni de tots els catalans i totes les catalanes i, per tant, el seu caràcter plural.

La multiplicitat d’actes institucionals, polítics, populars i lúdics que tenen lloc arreu de Catalunya amb motiu de la Diada són la rica expressió d’una diversitat que supera el límit de les manifestacions de signe independentista i reflecteix també la diversitat de plantejaments sobre com encarar el nostre futur col·lectiu.

A la vegada que defensa el caràcter plural de la societat catalana i les seves manifestacions cíviques i polítiques, l’associació La Tercera Via vol aprofitar la Diada Nacional per posar l’accent, així mateix, en la importància que té preservar la unitat civil del poble de Catalunya al voltant de les seves institucions, de la defensa de la identitat i la diversitat, la llengua, la cultura i la seva realitat nacional i l’esforç per una societat més justa, solidaria i inclusiva. És per això que reivindiquem el paper i l’actualitat del catalanisme entès com a espai social compartit.

Volem aprofitar també l’11 de setembre per posar de manifest un cop més el valor del diàleg, a l’interior de Catalunya, i de Catalunya enfora amb el conjunt d’Espanya. Assenyalem en aquest sentit que ni el govern català ni el govern espanyol no poden eludir les seves responsabilitats i més enllà de les solemnes declaracions d’un o altre signe han de donar resposta a les exigències del poble de Catalunya que vol millorar la qualitat de vida, la democràcia i l’autogovern en un marc de respecte i de reconeixement de la realitat plurinacional d’Espanya.

Barcelona, 9 de setembre de 2016