COMUNICAT DE PREMSA

Una delegació de l’entitat “La Tercera Via: diàleg i acord” amb el President, Mario Romeo, i el Vice President, Enric Senabre, va ser rebuda la setmana passada pel Secretari General de la UGT Catalunya, Josep Maria Álvarez.

Durant la reunió els representants de “La Tercera Via: diàleg i acord” van explicar a Álvarez la fundació, els objectius i els projectes de l’entitat, que té com a propòsit principal establir ponts de diàleg que permetin aconseguir el necessari acord sobre la relació de Catalunya amb la resta d’Espanya.

Durant la trobada hi va haver un extraordinari clima d’entesa en voler col·laborar entre ambdues entitats. Aspectes tan importants com la defensa de la llengua catalana, fent que continuï sent la llengua vehicular a les escoles, i d’altres com mirar de fer ample el moviment, per poder arribar als objectius plantejats, fan que les postures d’ambdues entitats estiguin molt properes.

Un moviment ample i plural, blindant la identitat i buscant un nou finançament, tot trobant un “àrbitre” del mateix que sigui de fiar, van ser alguns dels temes que es van tractar al respecte de cercar solucions als problemes d’encaix administratiu, jurídic i social entre Catalunya i Espanya. Si el moviment conjunt és ample, és perquè també ha de ser atractiu per les centenars de milers de persones a Catalunya que estan a favor del dret a decidir.

Entenent que no hi ha cap solució pel tema català que no sigui a partir d’una votació. El diàleg ha de portar a aquesta votació, dintre dels paràmetres de la llei, però cercant conjuntament com i quan ha de ser.

I la Reforma Constitucional seria un bon punt de partida.

Amb aquests punts de trobada, ambdues entitats es van convocar a continuar treballant conjuntament i amb intercanvi d’opinions i idees per enriquir el projecte.