L’exlíder d’ICV adverteix que l’independentisme està «en via morta”

L’exlíder d’ICV, Joan Herrera, ha reaparegut a l’escena pública i ho ha fet afirmant que “Catalunya no serà sobirana”. L’ecosocialista ho ha argumentat dient que “Espanya tampoc ho és”,  durant l’acte de presentació de Federalistes de CCOO on ha ofert una conferència titulada “Democràcia, Federalisme i Plurinacionalitat”.

Herrera ha advertit que l’independentisme està “en via morta”. Ha recordat que a les passades eleccions del 27S va guanyar “electoralment” però va “fracassar estratègicament”. A més, ha afegit que no ha sabut “seduir” a una majoria de la població i ha posat com exemple l’Àrea Metropolitana de Barcelona. “No ha penetrat a la classe treballadora”, ha reblat.

Creu també, que l’independentisme a partir d’ara seguirà l’estratègia de “mantenir la tensió per mantenir-se al poder”. L’ecosocialista ha criticat que utilitzi l’argument de “tot s’arreglarà d’immediat”. “El debat nacional està sobrerepresentat a Catalunya”, ha conclòs.

“No ens podem tancar en la proposta Estat nació”, ha etzibat. L’exlíder d’Iniciativa creu que la millor alternativa és apostar per un federalisme que pugui atreure a unes classes populars que tinguin la capacitat d’arribar a aliances per aconseguir-ho.

Joan Herrera també ha alertat de l’”ultranacionalisme populista i demagog” i  ha afegit que aquest “penetra a totes les classes socials i també a les classes obreres”.  L’actual director de l’Escola Superior de Quadres CCOO ha criticat la manca de debats profunds “a Catalunya i al món”. “Tot es decideix entre blanc i negre i no hi ha debat”, ha reblat.

 

http://politica.e-noticies.es/herrera-catalunya-no-sera-soberana-107454.html