COMUNICAT DE PREMSA DE “LA TERCERA VIA: DIÀLEG I ACORD”

Davant l’actual situació política catalana, l’associació “La Tercera Via: Diàleg i Acord”, fa pública la declaració següent:

CONTRA LA CONFRONTACIÓ, DIÀLEG

Les últimes enquestes publicades confirmen les dades d’altres sondejos recents:

  1. La població catalana està dividida pel que fa a l’opció secessionista
  2. Hi ha una majoria de la ciutadania catalana que exigeix ser consultada sobre la relació futura de Catalunya amb la resta d’Espanya

Importa poc conèixer ara quina de les dues parts de la societat catalana és majoritària. Allò que ens preocupa es l’existència de dues faccions amb visions oposades sobre aquesta qüestió.

Catalunya no pot continuar vivint més temps en aquesta situació. Cap país no es pot permetre malbaratar tantes energies en un procés polític que no ofereix perspectives raonables d’una sortida sense vencedors ni vençuts.

Perquè rebutgem la divisió i la confrontació interna a Catalunya,
Perquè reivindiquem el catalanisme plural i integrador,
Perquè volem que Catalunya continuï sent un sol poble,
Perquè desitgem que Catalunya reconegui la seva diversitat,
Perquè exigim que sigui reconeguda la identitat de Catalunya
Perquè reclamem un finançament just, equitatiu i solidari per a Catalunya
Perquè sense la unitat civil de Catalunya no pot fer front a la greu crisi econòmica i social que patim

LA TERCERA VIA: DIÀLEG I ACORD

Fa pública una crida a tots els agents polítics institucionals, socials, econòmics, financers, culturals i empresarials, a Catalunya i també a la resta d’Espanya, perquè posin en marxa un procés de diàleg, sense condicions prèvies per cap de les parts, que faci possible arribar a un acord just sobre el necessari encaix de Catalunya amb el conjunt d’Espanya.

LA TERCERA VIA: DIÀLEG I ACORD es compromet formalment a posar tots els seus esforços a contribuir a aquest procés de diàleg obert, convençuts com estem que solament d’aquesta manera evitarem una divisió social i interna a Catalunya que seria de conseqüències negatives per al país.

Mario Romeo i García,
President