Un grup d’empresaris han creat Empresaris de Catalunya (EC), una associació que ha nascut “amb l’objectiu de donar veu als empresaris i els professionals de la empresa que desitgem alertar de Imatge de la campanya les conseqüències negatives que portaria el procés secessionista català per a la activitat econòmica de Catalunya”.

És per això que han iniciat una campanya sota el nom “ens hi juguem el pa”,  “a favor de la unitat i del lideratge de la recuperació econòmica d’Espanya”. I diuen que davant el “món feliç que ens promet l’oficialisme independentista” veuen “una gran preocupació per les repercussions reals que té el procés secessionista per al desenvolupament de la activitat empresarial, el creixement de la economia catalana i el progrés i el benestar de tots els catalans”.

També consideren que el discurs secessionista “no és representatiu del que tots els empresaris catalans pensen. Formar part d’Espanya i de la Unió Europea ha sigut i és, avui més que mai, fonamental i positiu per al creixement de la nostra economia i el progrés dels catalans”.

En aquest sentit, demanen “reflexionar seriosament sobre qüestions concretes que planteja la secessió en l’àmbit de la economia”. Així, es pregunten si “tornarien les fronteres, les duanes i l’aplicació d’aranzels amb els altres països de la Unió Europea”, “quants clients i consumidors dels nostres productes i serveis en el mercat espanyol es perdrien?”, “quants països de la Unió Europea ens posarien el veto a l’ingrés com a nou membre?”, entre d’altres.