A l’auditori de la Torrassa, l’Hospitalet de Llobregat, en un acte convocat per La Tercera Via, es va presentar, el passat 12 de desembre, el llibre “Las cuentas y los cuentos de la independencia” del que en son autors Josep Borrell i Joan Llorach,

Es tracta d’un anàlisi profundament crític dels arguments econòmics i polítics utilitzats pels partidaris de la independència que -assenyalen els autors- no tenen cap base, com es posa de manifest quan es contrasten les afirmacions dels sectors més radicals (“Espanya ens roba” o el suposat dèficit anual de 16.000 milions…) amb les dades que proporciona el propi conseller Mas-Cullell.

A més de Borrell i Llorach, van intervenir el secretari de la Tercera Via i delegat a l’Hospitalet de Llobregat Alfons Bonals i el president de l’entitat, Mario Romeo, el qual va destacar que després de les eleccions generals, les qüestions relatives al finançament de Catalunya, s’hauran d’abordar en un marc de realisme, de legalitat i de voluntat de reforma i de pacte.