El president de l’entitat, Mario Romeo, creu que el president de la Generalitat ha d’escoltar la Catalunya plural

El president de la Generalitat Carles Puigdemont, ha rebut aquest dijous dia 28 una representació de l’associació “La Tercera Via: Diàleg i acord”, encapçalada pel seu president Mario Romeo i integrada també per Joan Francesc Bañó, vicepresident i Alfons Bonals, secretari.

L’entrevista s’inscriu en el marc dels contactes que l’entitat manté amb diferents líders polítics i institucionals, entre ells la presidenta del Parlament de Catalunya i el president del Congrés dels Diputats, entre altres.

L’encaix de Catalunya dins d’Espanya, el diàleg amb el govern central, la perspectiva de les noves eleccions i la situació política catalana han centrat la reunió, durant la qual Mario Romeo ha demanat a Carles Puigdemont que, com a president de tots, escolti les veus plurals de Catalunya i que recuperi els valors del catalanisme transversal. “El president de la Generalitat ha de contribuir a preservar la unitat civil del poble de Catalunya”, ha afirmat Romeo, afegint que “treballant junts podrem combatre millor els efectes de la crisi, assegurar més alts nivells de benestar i desenvolupament econòmic i social i podrem defensar millor les reivindicacions de Catalunya en el terreny de les infraestructures, el finançament, el respecte a les seves competències, la llengua i la cultura”

L’entitat La Tercera Via ha reiterat que, al seu parer, la solució als problemes de Catalunya no és la independència sinó l’encaix en el marc d’una Espanya plurinacional i plurilingüística que ha d’encarar la reforma constitucional i no pot estar absent del debat europeu. Així mateix creu que sigui quin sigui el govern que surti de les eleccions del 26-J el diàleg ha de continuar.

L’associació La Tercera Via: Diàleg i Acord, va néixer el 2014, i treballa amb la voluntat de contribuir a l’encaix de Catalunya dins d’Espanya, propiciant l’entesa, la reforma constitucional i el ple reconeixement de la realitat nacional i cultural de Catalunya.

Barcelona, 28 de Abril de 2016

 

*Fotografia de Ruben Moreno