El president de l’entitat Mario Romeo s’ha reunit amb els diputats Milián i Sánchez Costa i ha reclamat un pacte d’estat per la reforma territorial

El president de La Tercera Via: Diàleg i Acord Mario Romeo s’ha reunit al Parlament de Catalunya amb els diputats del Partit Popular català Juan Milian i Fernando Sánchez Costa, continuant així la ronda de contactes que l’entitat manté amb diverses forces polítiques.

Mario Romeo ha assenyalat que, sigui quin sigui el resultat de les properes eleccions, el PP ha de modificar la seva política en relació amb Catalunya i amb els problemes territorials d’Espanya. “Cal un pacte d’estat per fer la reforma territorial i constitucional que ha de contribuir de manera decisiva a l’encaix de Catalunya en el conjunt d’una Espanya que ha de fer seva la pluralitat i la diversitat cultural, linguistica i d’identitats”. En aquesta direcció ha dit que, per posar-la en marxa, s’han de seure a dialogar totes les forces polítiques, incloses les nacionalistes.

El president de la Tercera Via ha demanat al PP que assumeixi els seus errors polítics sobre Catalunya, especialment el recurs davant el Tribunal Constitucional, però també la judicialització permanent de la vida política, la manca de finançament i la recentralització, qüestions que afecten també a altres comunitats. Mario Romeo, ha dit que espera “un canvi d’orientació després del 26J” i que La Tercera Via col·laborarà amb totes les forces polítiques i socials per contribuir al diàleg i animem a que sigui públic, transparent i deslliurat de prejudicis.

“Volem que Catalunya deixi de ser una cortina de fum per amagar els greus problemes que s’han de resoldre, entre ells la corrupció, la falta de transparència, l’ocupació i la crisi de l’estat del benestar” ha dit Romeo que també ha destacat com el nacionalisme espanyol i l’independentisme català es retroalimentin mutuament.

La Tercera Via s’ha reunit els últims mesos amb el president de la Generalitat Carles Puigdemont, la presidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell i el president del Congrés dels Diputats Patxi López.

2 de juny de 2016