El Secretari General del PSOE insta l’entitat a fer pedagogia a la resta d’Espanya de què els ponts de diàleg són possibles, i es poden construir des de Catalunya

 

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha encoratjat “La Tercera Via: diàleg i acord” a prosseguir la seva tasca a favor del diàleg per assolir l’acord institucional i polític que permeti aconseguir el necessari encaix de Catalunya en una Espanya plural.

En una reunió celebrada aquesta tarda a la seu central del PSC amb una delegació de “La Tercera Via: diàleg i acord”, encapçalada pel seu President, el Sr. Mario Romeo, i altres membres de l’equip directiu d’aquesta associació, el líder del PSOE ha estat informat sobre la creació de l’entitat i les activitats que ha desenvolupat durant els seus primers mesos de vida, així com les perspectives d’extensió territorial arreu de l’Estat.

Mario Romeo ha explicat a Pedro Sánchez que l’entitat que presideix és “una associació privada, apartidista i plural, l’objectiu principal de la qual és promoure plataformes de diàleg que facin possible la consecució de l’acord que trenqui de forma definitiva amb la dinàmica d’enfrontament i divisió social que s’està creant a Catalunya com a conseqüència de la manca de la voluntat d’acord demostrada en aquests últims anys tant per part del Govern d’Espanya com per part del Govern de la Generalitat”.

Per la seva part, Joan Salas, Tresorer de “La Tercera Via: diàleg i acord” ha explicat a Sánchez la proposta de fer una “Mesa pel Diàleg amb el conjunt d’agents socials de Catalunya, tals com partits polítics, sindicats, sectors econòmics, el món de la cultura, actors veïnals i socials de tot tipus. Hem de construir aquests necessaris ponts tal com es va fer a la Transició. Creiem que és possible, i ho facilitarem.”

Sánchez ha aplaudit la iniciativa i s’ha ofert a “obrir portes a diversos sectors que exerceixen accions amb objectius semblants als de “La Tercera Via: diàleg i acord” com poden ser la Fundación Alternativas, el grup de Constitucionalistes que assessoren al PSOE des de fa unes setmanes, diversos grups que treballen a les universitats, així com experts en el tema que ho lliguen amb la desafecció general i que volen treballar per una major participació”

“Hem de treballar conjuntament”, ha prosseguit Sánchez, “pel conjunt de drets i llibertats, i la participació activa en democràcia és un d’ells. Per això, us animo a participar activament en explicar els vostres objectius i les vostres iniciatives al conjunt de l’Estat, començant per Madrid, a on seran molt ben rebudes. En aquests espais, al PSOE, ens hi trobarem. Volem, també, ser agents actius en aquesta construcció de ponts entre pobles germans.”

Mario Romeo es va comprometre a treballar per aquests objectius amb el conjunt de l’entitat, i d’obrir aquest ventall d’agents implicats per provocar aquest diàleg que ajudi a arribar a acords, ara per ara molt necessaris.